Chakchouka

Chakchouka is een heerlijke Marokkaanse stoofschotel die wordt gemaakt met tomaten, paprika’s, uien en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar stappen kunt maken en dat een heerlijke smaak heeft. Het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken die vol zit met smaak. Hieronder volgt een recept voor chakchouka.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 rode paprika’s, in blokjes

– 2 blikken tomatenblokjes

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– Zout en peper naar smaak

– 2 eetlepels verse koriander, gehakt

– 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

– 2 eetlepels olijven, gehalveerd

– 2 eetlepels feta, in blokjes

– 2 eieren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

2. Voeg de knoflook, paprika’s, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer goed.

3. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de koriander, peterselie, olijven en feta toe en roer goed.

5. Maak twee kuiltjes in het mengsel en breek de eieren erin.

6. Dek de pan af en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes koken, of tot de eieren gestold zijn.

7. Serveer de chakchouka warm met wat extra koriander en peterselie.

Chakchouka

Geef een reactie

Schuiven naar boven