Cha siu is een traditionele Chinese gerecht dat wordt gemaakt met geroosterd varkensvlees. Het is een populaire snack in veel Aziatische landen en wordt vaak geserveerd als een bijgerecht bij een maaltijd. Het is een smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat veel verschillende smaken heeft. Hier is een recept voor cha siu dat u thuis kunt maken.
Ingrediënten:
– 500 gram varkensvlees, in dunne plakken gesneden
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels hoisinsaus
– 2 eetlepels rijstwijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel gemalen zwarte peper
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels gedroogde rode peper
– 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
– 2 eetlepels geroosterde pinda’s
– 2 eetlepels geroosterde amandelen
– 2 eetlepels geroosterde cashewnoten
– 2 eetlepels geroosterde macadamianoten
– 2 eetlepels geroosterde walnoten
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg het varkensvlees in een ovenschaal en bestrijk het met de sojasaus, hoisinsaus, rijstwijn, sesamolie, suiker, zout en gemalen zwarte peper.
3. Voeg de knoflook, gedroogde rode peper, sesamzaadjes, pinda’s, amandelen, cashewnoten, macadamianoten en walnoten toe en meng alles goed.
4. Bak het varkensvlees in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het gaar is.
5. Serveer het cha siu met rijst of noodles. Geniet ervan!