Cha sieuw

Cha sieuw is een traditionele Chinese gerecht dat bestaat uit geroosterd varkensvlees, gebakken eieren, gebakken uien en andere ingrediënten. Het is een populaire snack in veel delen van Azië en wordt vaak geserveerd als een bijgerecht bij een maaltijd. Het is een lekker en gezond gerecht dat gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt een recept voor cha sieuw.

Ingrediënten:

– 200 gram varkensvlees

– 2 eieren

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijn

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen peper

– 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

1. Snijd het varkensvlees in dunne plakjes en marineer het met de sojasaus, rijstwijn, suiker, zout en gemalen peper. Laat het vlees minstens 30 minuten marineren.

2. Verwarm de olie in een wok of koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.

3. Voeg het varkensvlees toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de eieren toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.

5. Breng het gerecht op smaak met wat extra sojasaus, zout en peper.

6. Serveer de cha sieuw warm met rijst of noodles.

Cha sieuw

Geef een reactie

Schuiven naar boven