Ceviche

Ceviche is een heerlijk, fris gerecht dat veel in Latijns-Amerikaanse landen wordt gegeten. Het is een gerecht dat bestaat uit vers gevangen vis of schaaldieren die worden gemarineerd in citroensap, kruiden en andere smaakmakers. Het resultaat is een heerlijk, fris gerecht dat perfect is voor een warme zomerdag. Hieronder volgt een recept voor ceviche.

Ingrediënten:

– 500 gram vers gevangen vis of schaaldieren

– 2 limoenen

– 2 tomaten

– 1 rode ui

– 1 rode chilipeper

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel koriander

– 1 eetlepel zout

– 1 eetlepel peper

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel witte wijnazijn

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel kappertjes

– 1 eetlepel koriander

– 1 eetlepel peterselie

– 1 eetlepel komijn

– 1 eetlepel oregano

Bereidingswijze:

1. Snijd de vis of schaaldieren in kleine stukjes en leg ze in een kom.

2. Pers de limoenen uit en voeg de sap toe aan de vis.

3. Voeg de tomaten, ui, chilipeper, knoflook, olijfolie, koriander, zout, peper, suiker, citroensap, witte wijnazijn, olijfolie, kappertjes, koriander, peterselie, komijn en oregano toe aan de vis.

4. Roer alles goed door elkaar en laat het minstens een uur marineren.

5. Serveer de ceviche met wat vers brood of tortilla chips.

Eet smakelijk!

Ceviche

Geef een reactie

Schuiven naar boven