Ceviche is een traditionele Latijns-Amerikaanse gerecht dat bestaat uit vers gevangen vis of schaaldieren die worden gemarineerd in citroensap, kruiden en andere smaakmakers. Het is een heerlijk, fris en gezond gerecht dat perfect is voor een warme zomerdag. In dit recept maken we ceviche van zeebaars, een heerlijke, milde vis die perfect is voor ceviche.
Ingrediënten:
– 500 gram zeebaars, in blokjes gesneden
– 2 limoenen, geperst
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 rode ui, fijngehakt
– 1 rode chilipeper, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Doe de blokjes zeebaars in een kom en voeg de limoensap toe. Roer goed om en zet de kom in de koelkast. Laat de zeebaars marineren voor minimaal 30 minuten.
2. Voeg de tomaten, ui, chilipeper, knoflook, koriander, olijfolie, zout en peper toe aan de kom met de zeebaars. Roer goed om.
3. Laat de ceviche nog eens 30 minuten marineren in de koelkast.
4. Serveer de ceviche met wat vers stokbrood of tortillachips.
Eet smakelijk!