Cavolo nero nrc

Cavolo nero is een veelzijdige groente die veel voedingsstoffen bevat. Het is een donkergroene koolsoort die veel voorkomt in de Italiaanse keuken. Cavolo nero is een heerlijke groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke cavolo nero salade kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 koppen cavolo nero, gesneden
– 1 kleine rode ui, gesnipperd
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 theelepel honing
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kopje geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de cavolo nero op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de cavolo nero in de oven gedurende 15 minuten.

3. In een grote kom, meng de geroosterde cavolo nero, rode ui, citroensap, balsamicoazijn, honing, zout en peper.

4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan gedurende 2-3 minuten. Voeg de pijnboompitten toe aan de salade.

5. Serveer de salade direct of laat afkoelen en serveer koud.

Cavolo nero nrc

Geef een reactie

Schuiven naar boven