Cassoulet traditioneel

Cassoulet is een traditionele Franse stoofpot die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die bestaat uit een combinatie van verschillende soorten vlees, bonen en kruiden. Cassoulet is een gerecht dat veel tijd en liefde vereist om het perfect te maken. In dit recept leer je hoe je een traditionele cassoulet kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gedroogde witte bonen
– 500 gram gekookte kip, gesneden in stukken
– 500 gram gekookte worst, in plakjes gesneden
– 500 gram gekookte ham, in blokjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels rozemarijn
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Laat de bonen een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

4. Voeg de kip, worst, ham, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe. Bak alles samen voor ongeveer 5 minuten.

5. Voeg de bonen toe en voeg water toe totdat de bonen net onder staan. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1 uur zachtjes koken.

6. Giet het vocht af en doe de cassoulet in een ovenschaal. Bak de cassoulet in de oven voor ongeveer 30 minuten.

7. Serveer de cassoulet met een frisse salade.

Cassoulet traditioneel

Geef een reactie

Schuiven naar boven