Cassavemeel

Cassavemeel is een veelzijdig ingrediënt dat veel gebruikt wordt in Afrikaanse keukens. Het is een glutenvrij meel dat gemaakt wordt van de wortel van de cassaveplant. Het is een veelzijdig ingrediënt dat gebruikt kan worden in veel verschillende gerechten. In dit recept gebruiken we het meel om een heerlijke, knapperige cassavekoekjes te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes cassavemeel

– 1/2 kopje kokosolie

– 1/2 kopje suiker

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje melk

– 1 ei

– 1 theelepel vanille extract

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng in een grote kom het cassavemeel, bakpoeder, zout en suiker.

3. Voeg de kokosolie toe en meng tot een kruimelig mengsel.

4. Voeg de melk, ei en vanille extract toe en meng tot een glad deeg.

5. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd met een koekjesvorm in de gewenste vorm.

6. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 15-20 minuten.

7. Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan!

Cassavemeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven