Carrot cake

Carrot cake is een heerlijke traktatie die je met gemak thuis kunt maken. Deze versie is gemaakt met een heerlijke roomkaas frosting en is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke carrot cake.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/2 kopje olijfolie
– 1 kopje suiker
– 4 eieren
– 2 kopjes geraspte wortel
– 1/2 kopje gehakte walnoten

Voor de frosting:

– 8 ounces roomkaas
– 1/2 kopje boter, op kamertemperatuur
– 2 kopjes poedersuiker
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden. Vet een 9-inch springvorm in met boter.

2. In een grote kom, meng de bloem, bakpoeder, kaneel, zout en nootmuskaat.

3. In een andere kom, klop de olijfolie en suiker samen. Voeg de eieren toe en klop tot het mengsel licht en luchtig is.

4. Voeg het bloemmengsel toe aan het eimengsel en meng tot het goed gemengd is.

5. Voeg de geraspte wortel en gehakte walnoten toe en meng goed.

6. Giet het beslag in de voorbereide springvorm en bak gedurende 40-45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.

7. Om de frosting te maken, klop de roomkaas en boter samen tot het licht en luchtig is. Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en klop tot het goed gemengd is.

8. Bestrijk de afgekoelde cake met de frosting en geniet ervan!

Carrot cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven