Carbonara saus

Carbonara saus is een Italiaanse klassieker die eenvoudig te maken is en heerlijk smaakt. Het is een saus die gemaakt wordt met eieren, kaas, spek en peper. Het is een perfecte saus om over pasta te gieten of als dip te gebruiken. Hieronder volgt een recept voor carbonara saus.

Ingrediënten:

– 2 eieren
2 – 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetlepels geraspte Pecorino kaas
– 4 eetlepels spek, gebakken en in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Klop de eieren in een kom en voeg de Parmezaanse kaas en Pecorino kaas toe. Roer alles goed door elkaar.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de spek toe. Bak de spek totdat het knapperig is.

3. Voeg de eiermengeling toe aan de spek en roer alles goed door elkaar. Laat de saus op laag vuur koken totdat de saus dikker wordt.

4. Breng de saus op smaak met zwarte peper.

5. Serveer de carbonara saus direct over de pasta of als dip.

Carbonara saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven