Cantuccini

Cantuccini zijn een klassieke Italiaanse koek die vaak wordt geserveerd met een glas dessertwijn. Deze krokante koekjes zijn gemaakt van bloem, suiker, eieren, amandelen en citroenrasp. Ze zijn heerlijk als snack of als dessert. In dit recept leer je hoe je zelf cantuccini kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 150 gram suiker
– 2 eieren
– 100 gram amandelen
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel citroenrasp
– 75 gram boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en citroenrasp in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel.

4. Voeg de eieren, amandelen en vanille extract toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

6. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de cantuccini in ongeveer 15 minuten goudbruin.

7. Laat de cantuccini afkoelen en serveer ze met een glas dessertwijn.

Cantuccini

Geef een reactie

Schuiven naar boven