Cannoli

Cannoli is een Italiaans gebak dat bestaat uit een krokant deegbuisje gevuld met een zoete ricotta-vulling. Het is een populaire traktatie die vaak wordt geserveerd als dessert of als snack. In dit recept leer je hoe je thuis een heerlijke cannoli kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels witte wijn

– 2 eieren

– 2 eetlepels citroensap

– Olijfolie

– 500 gram ricotta

– 2 eetlepels poedersuiker

– 2 eetlepels vanille-extract

– 2 eetlepels amandelschaafsel

– 2 eetlepels geschaafde chocolade

– 2 eetlepels geschaafde pistachenoten

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, boter, witte wijn, eieren en citroensap in een kom tot een glad deeg. Kneed het deeg vervolgens goed en laat het een uur rusten.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Vet een bakplaat in met olijfolie.

4. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd er met een ronde uitsteker cirkels uit.

5. Leg de cirkels op de bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten.

6. Laat de cannoli afkoelen.

7. Meng de ricotta, poedersuiker, vanille-extract, amandelschaafsel, geschaafde chocolade en geschaafde pistachenoten in een kom.

8. Vul de cannoli met de ricotta-vulling.

9. Bestrooi de cannoli met poedersuiker en serveer.

Cannoli

Geef een reactie

Schuiven naar boven