Cannelloni origineel

Cannelloni is een heerlijk Italiaans gerecht dat bestaat uit dunne pasta-vellen die worden gevuld met een vulling van gehakt, kaas en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je kunt variëren met verschillende ingrediënten. In dit recept maken we een originele cannelloni met een vulling van gehakt, ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas. Deze heerlijke cannelloni is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 gram ricotta
– 200 gram spinazie, fijngesneden
– 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– 500 gram cannelloni-vellen
– 500 ml tomatensaus
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

4. Voeg de ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door elkaar.

5. Leg een laag tomatensaus in een ovenschaal.

6. Vul de cannelloni-vellen met de gehaktvulling en leg ze in de ovenschaal.

7. Giet de rest van de tomatensaus over de cannelloni en bestrooi met Parmezaanse kaas.

8. Bak de cannelloni in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de cannelloni gaar en goudbruin zijn.

9. Serveer de cannelloni met een salade en geniet ervan!

Cannelloni origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven