Calamares grieks

Calamares Grieks is een heerlijk mediterraan gerecht dat een perfecte combinatie is van knapperige gefrituurde inktvisringen en een smaakvolle saus. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Met de juiste ingrediënten en een paar eenvoudige stappen kun je een heerlijke maaltijd creëren die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram inktvisringen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel citroensap
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kopje olijven, gehakt
– 1/4 kopje fetakaas, geraspt
– 1/4 kopje peterselie, gehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de inktvisringen op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, oregano, paprikapoeder, citroensap, zout en peper in een kom.

4. Bestrijk de inktvisringen met het mengsel.

5. Bak de inktvisringen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

6. Verdeel de olijven, fetakaas en peterselie over de inktvisringen.

7. Serveer warm.

Calamares grieks

Geef een reactie

Schuiven naar boven