Cake pops met mascarpone

Cake pops zijn een leuke en smakelijke manier om een gebakje te maken. Met deze recept voor cake pops met mascarpone kun je een heerlijke traktatie maken die iedereen zal smullen. De cake pops zijn gemaakt van een luchtige cake, gevuld met een romige mascarponevulling en versierd met een laagje chocolade. Deze cake pops zijn een perfecte traktatie voor elke gelegenheid.

Ingrediënten:

– 200 gram cakemeel
– 2 eieren
– 100 ml melk
– 100 ml olijfolie
– 1 theelepel bakpoeder
– 200 gram mascarpone
– 2 eetlepels poedersuiker
– 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Meng de cakemeel, eieren, melk, olijfolie en bakpoeder in een kom.

3. Voeg wat zout toe en meng alles goed.

4. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

5. Bak de cake in de oven gedurende 25 minuten.

6. Laat de cake afkoelen.

7. Meng de mascarpone met de poedersuiker in een kom.

8. Snijd de cake in kleine stukjes en rol deze in balletjes.

9. Vul de cakeballetjes met de mascarponevulling.

10. Smelt de chocolade au bain-marie.

11. Dip de cakeballetjes in de gesmolten chocolade.

12. Laat de cake pops afkoelen en serveer ze.

Cake pops met mascarpone

Geef een reactie

Schuiven naar boven