Cachupa is een traditionele maaltijd uit Kaapverdië, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het is een heerlijke, smakelijke stoofpot die gemaakt wordt met bonen, maïs, groenten en vlees. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke maaltijd oplevert. Hieronder volgt het recept voor cachupa.
Ingrediënten:
– 500 gram bonen, gewassen en gekookt
– 500 gram maïs, gewassen en gekookt
– 500 gram groenten, gewassen en gesneden
– 500 gram vlees, gewassen en gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
2. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.
3. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer goed.
4. Voeg het vlees toe en bak tot het gaar is.
5. Voeg de bonen, maïs en groenten toe en roer goed.
6. Voeg voldoende water toe om de cachupa te bedekken.
7. Breng aan de kook en laat het op laag vuur sudderen tot de cachupa gaar is.
8. Serveer de cachupa warm met rijst of brood.