Burek

Burek is een heerlijk gerecht uit de Balkan dat bestaat uit een krokant deeglaag met een vulling van gehakt, kaas of groenten. Het is een populair gerecht dat vaak als ontbijt, lunch of avondmaaltijd wordt gegeten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke burek met gehaktvulling kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 500 gram filodeeg
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Vet een ovenschaal in met de boter.

6. Leg een vel filodeeg in de ovenschaal en verdeel de gehaktvulling erover.

7. Leg nog een vel filodeeg over de gehaktvulling en druk de randen goed aan.

8. Bestrijk de bovenkant van de burek met wat boter.

9. Bak de burek in de oven gedurende 25-30 minuten tot hij goudbruin is.

10. Serveer de burek warm.

Burek

Geef een reactie

Schuiven naar boven