Bulgur

Bulgur is een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. Het is een gemalen tarwekorrel die je kunt koken als een rijstachtig gerecht of gebruiken als basis voor salades. In dit recept gebruiken we bulgur als basis voor een heerlijke salade met komkommer, tomaat, feta en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bulgur
– 2 kopjes kokend water
– 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
– 1 kleine rode ui, fijngehakt
– 1 kopje cherrytomaten, gehalveerd
– 1/2 kopje feta, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng 2 kopjes kokend water aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de bulgur toe en kook het gedurende 10-15 minuten tot het gaar is. Laat het afkoelen.

2. Voeg de komkommer, ui, cherrytomaten, feta, olijfolie, citroensap, oregano, basilicum, zout en peper toe aan de bulgur. Roer alles goed door elkaar.

3. Serveer de salade op kamertemperatuur of koud. Geniet ervan!

Bulgur

Geef een reactie

Schuiven naar boven