Bulgogi

Bulgogi is een Koreaans gerecht dat bestaat uit dun gesneden rundvlees dat wordt gekruid met sojasaus, sesamolie, suiker, knoflook en andere kruiden. Het wordt meestal geserveerd met rijst en groenten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bulgogi kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen chilipeper
– 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg het in een kom.

2. Voeg de sojasaus, sesamolie, suiker, knoflook, gember, koriander, komijn en chilipeper toe en meng alles goed.

3. Laat het vlees minstens een uur marineren.

4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het vlees toe.

5. Bak het vlees in ongeveer 5 minuten gaar.

6. Voeg de sesamzaadjes toe en bak nog een minuut.

7. Serveer de bulgogi met rijst en groenten.

Bulgogi

Geef een reactie

Schuiven naar boven