Bulgar is een heerlijke, veelzijdige graansoort die een geweldige basis vormt voor een gezonde maaltijd. Het is een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen, en het is ook een geweldige manier om je maaltijd te verrijken met smaak. In dit recept maken we een heerlijke bulgar met groenten en kruiden. Het is een eenvoudig en gezond gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.
Ingrediënten:
– 1 kopje bulgar
– 2 kopjes water
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1/2 kopje doperwten
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
Bereidingswijze:
1. Breng het water aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de bulgar toe en laat het 5 minuten koken.
2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten.
3. Voeg de paprika, doperwten en kikkererwten toe en bak nog eens 2-3 minuten.
4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.
5. Voeg de gekookte bulgar toe en roer goed door. Laat het geheel nog 5 minuten koken.
6. Serveer de bulgar met groenten warm.