Buikspek

Buikspek is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een veelzijdig stuk vlees dat je kunt koken, bakken, braden of grillen. In dit recept laten we je zien hoe je buikspek kunt braden in de oven. Het resultaat is een heerlijk stuk buikspek dat je kunt serveren met je favoriete bijgerechten.

Ingrediënten:

– 1 kg buikspek
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels honing
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg het buikspek op een bakplaat en bestrijk het met de olijfolie.

3. Meng de mosterd, honing, zout en peper in een kom en bestrijk het buikspek hiermee.

4. Bak het buikspek in de oven gedurende 30 minuten.

5. Draai het buikspek om en bak het nog eens 30 minuten.

6. Haal het buikspek uit de oven en laat het 5 minuten rusten.

7. Snijd het buikspek in plakken en serveer het met je favoriete bijgerechten.

Buikspek

Geef een reactie

Schuiven naar boven