Buikspek met zwoerd

Buikspek met zwoerd is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. Het buikspek wordt gekruid met kruiden en gebakken in de oven, terwijl het zwoerd wordt gekookt in een kruidige saus. Dit recept is een geweldige manier om een smakelijke maaltijd te maken die iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 500 gram buikspek
– 2 eetlepels kruiden (zoals paprika, knoflookpoeder, zout en peper)
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram zwoerd
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg het buikspek op een bakplaat en bestrooi met de kruiden. Bak het buikspek in de oven gedurende 25 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook gedurende 5 minuten.

4. Voeg het zwoerd toe en bak gedurende 5 minuten.

5. Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten, suiker, oregano, basilicum en tijm toe. Roer goed door en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

6. Serveer het buikspek met het zwoerd en geniet van de maaltijd.

Buikspek met zwoerd

Geef een reactie

Schuiven naar boven