Bruscetta

Bruschetta is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte snack of voorgerecht voor een feestje of een avondmaaltijd. Het bestaat uit geroosterd brood met een topping van tomaten, knoflook, olijfolie en kruiden. Hieronder volgt een recept voor bruschetta.

Ingrediënten:

– 4 sneetjes stokbrood
– 2 tomaten, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel verse basilicum, gehakt
– 1 eetlepel verse oregano, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.

3. Meng in een kom de tomaten, knoflook, olijfolie, balsamicoazijn, basilicum, oregano, zout en peper.

4. Haal de geroosterde stokbrood uit de oven en leg ze op een schaal.

5. Verdeel de tomatenmengsel over de stokbrood en serveer.

Bruscetta

Geef een reactie

Schuiven naar boven