Bruinebonensoep

Bruinebonensoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Deze versie van bruinebonensoep is een eenvoudige, smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 2 blikken bruine bonen
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel, selderij, laurierblaadjes, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en bak de groenten 5 minuten.

2. Voeg de bruine bonen toe en roer goed.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Laat de soep zachtjes koken gedurende 30 minuten.

5. Verwijder de laurierblaadjes en serveer de soep met wat vers brood.

Bruinebonensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven