Bruine bonen soep

Bruine bonen soep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt gegeten in veel culturen. Deze versie van bruine bonen soep is een eenvoudige, smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een geweldige manier om de dag mee te beginnen of om je maaltijd mee af te sluiten. Hier volgt het recept voor bruine bonen soep.

Ingrediënten:

– 2 blikken bruine bonen
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui, knoflook, wortel, selderij en laurierblaadjes toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de bruine bonen toe en roer goed.

5. Voeg voldoende water toe om de bonen te bedekken.

6. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Bruine bonen soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven