Bruidstaart

Bruidstaarten zijn een belangrijk onderdeel van elke bruiloft. Ze zijn een symbolische weergave van de liefde en verbintenis tussen de bruid en bruidegom. Deze bruidstaart is een heerlijke, romige taart die perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een combinatie van luchtige cakelaagjes, romige roomkaasvulling en een glanzende glazuurlaag. Hieronder staat een recept voor een bruidstaart met korte intro.

Ingrediënten:

– 4 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 kopje boter, gesmolten
– 2 kopjes suiker
– 4 eieren
– 1 kopje melk
– 2 theelepels vanille-extract

Voor de vulling:
– 2 pakken roomkaas
– 1 kopje poedersuiker
– 2 eetlepels citroensap

Voor de glazuur:
– 2 kopjes poedersuiker
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.

3. Voeg de gesmolten boter, suiker, eieren, melk en vanille-extract toe aan de kom en mix tot een glad beslag.

4. Vet twee 9-inch cakepannen in en verdeel het beslag gelijkmatig over de pannen.

5. Bak de cakes gedurende 25-30 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

6. Laat de cakes afkoelen.

7. Meng de roomkaas, poedersuiker en citroensap in een kom tot een gladde vulling.

8. Leg een cakelaag op een cakeplank en bestrijk deze met de vulling.

9. Leg de tweede cakelaag er bovenop en bestrijk deze ook met de vulling.

10. Meng de poedersuiker, citroensap en melk in een kom tot een gladde glazuur.

11. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de glazuur.

12. Laat de taart afkoelen en serveer.

Geniet van je heerlijke bruidstaart!

Bruidstaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven