Brood bakken met baking soda

Bakken met baking soda is een eenvoudige manier om een heerlijk, luchtig brood te maken. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijk brood bakken met baking soda.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels baking soda
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels gist
– 2 kopjes warm water

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, baking soda, zout, suiker, olie en gist in een grote kom.

3. Voeg het warm water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het nog een paar minuten.

5. Vorm het deeg tot een bal en leg het in een met bloem bestoven bakvorm.

6. Dek de bakvorm af met een vochtige doek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

7. Bak het brood in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

Geniet van je heerlijke, zelfgebakken brood met baking soda!

Brood bakken met baking soda

Geef een reactie

Schuiven naar boven