Broccoli stamppot is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, broccoli en kaas. Deze stamppot is een perfecte maaltijd voor de hele familie. Hieronder volgt het recept voor broccoli stamppot.
Ingrediënten:
– 500 gram aardappelen
– 500 gram broccoli
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
2. Verwarm de olijfolie in een andere pan en voeg de knoflook en ui toe. Bak de knoflook en ui tot ze goudbruin zijn.
3. Voeg de broccoli toe en bak deze nog een paar minuten mee.
4. Giet de aardappelen af en voeg de boter toe. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree.
5. Voeg de broccoli en ui toe aan de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar.
6. Verdeel de stamppot over 4 borden en bestrooi met de geraspte kaas.
7. Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!