Briwat is een traditioneel Marokkaans gerecht dat bestaat uit gefrituurde bladerdeeg gevuld met een vulling naar keuze. Het is een heerlijk en makkelijk te maken gerecht dat perfect is als snack of als bijgerecht. Hieronder volgt een recept voor het maken van briwat.
Ingrediënten:
– 500 gram bladerdeeg
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel komijn
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 ei, geklopt
– Olie om te frituren
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
4. Voeg de komijn, paprikapoeder en zout toe en roer goed door.
5. Laat de vulling afkoelen.
6. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vierkanten van ongeveer 10 cm.
7. Leg een theelepel van de vulling op elk vierkant en vouw de vierkanten dubbel.
8. Druk de randen goed aan met een vork.
9. Bestrijk de briwat met het geklopte ei.
10. Bak de briwat in de oven gedurende 15 minuten.
11. Verwarm de olie in een pan en frituur de briwat gedurende 5 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
12. Laat de briwat afkoelen en serveer.