Brioche

Brioche is een heerlijk zoet brood dat vaak wordt gebruikt voor ontbijt of brunch. Het is licht en luchtig, met een krokant korstje en een zachte, romige binnenkant. Het is een perfecte manier om je dag te beginnen met een lekker stukje zoet brood. Hieronder volgt een recept voor heerlijke brioche.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels gist

– 2 eieren

– 250 ml lauw water

– 100 gram boter, op kamertemperatuur

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de eieren en het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg nog eens goed door.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in 8 stukken en vorm er brioche broodjes van.

6. Leg de brioche broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Laat de broodjes nog eens een uur rijzen.

8. Bak de brioche broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 20-25 minuten.

9. Laat de brioche broodjes afkoelen en geniet ervan!

Brioche

Geef een reactie

Schuiven naar boven