Brioche broodjes

Brioche broodjes zijn een heerlijke Franse specialiteit die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze luchtige, zoete broodjes zijn perfect voor een ontbijt of brunch. Met deze recept kun je in een handomdraai een heerlijke versie van deze Franse klassieker maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels gist

– 2 eieren

– 250 ml lauw water

– 125 gram boter, gesmolten

– 1 eetlepel melk

– 1 eetlepel sesamzaad

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de eieren, lauw water en gesmolten boter toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

3. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

5. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en vorm er brioche broodjes van.

6. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bestrijk de broodjes met melk en bestrooi ze met sesamzaad.

8. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.

9. Laat de broodjes afkoelen en serveer ze warm.

Eet smakelijk!

Brioche broodjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven