Bravoe

Bravoe is een heerlijke, traditionele Portugese stoofpot die wordt geserveerd met rijst of aardappelen. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit kip, varkensvlees, groenten en kruiden. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat veel smaak biedt. Hieronder volgt een recept voor bravoe.

Ingrediënten:

– 1 kip, in stukken gesneden
– 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel gedroogde peterselie
– 1/2 theelepel gedroogde salie
– 1/2 theelepel gedroogde dragon
– 1/2 theelepel gedroogde marjolein
– 1/2 theelepel gedroogde laurier
– 1/2 theelepel gedroogde majoraan
– 1/2 theelepel gedroogde koriander
– 1/2 theelepel gedroogde kruidnagel
– 1/2 theelepel gedroogde nootmuskaat
– 1/2 theelepel gedroogde chilipeper
– 1/2 theelepel gedroogde knoflook

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, tomaten en kruiden toe. Roerbak de groenten en kruiden gedurende 5 minuten.

2. Voeg de kip en het varkensvlees toe en bak het gedurende 10 minuten.

3. Voeg vervolgens 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht vervolgens op een laag vuur gedurende 1,5 uur zachtjes koken.

4. Serveer de bravoe met rijst of aardappelen.

Bravoe

Geef een reactie

Schuiven naar boven