Brasem

Brasem is een heerlijke vis die je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de brasem gebakken in de oven met een heerlijke kruidige korst. Het resultaat is een sappige vis met een knapperige korst.

Ingrediënten:

– 1 brasem (ongeveer 1 kg)

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

– 2 eetlepels fijngehakte bieslook

– 2 eetlepels fijngehakte koriander

– 2 eetlepels fijngehakte selderij

– 2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de brasem in een ovenschaal.

3. Meng de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

4. Giet de marinade over de brasem en masseer het vlees in met je handen.

5. Meng de peterselie, bieslook, koriander en selderij met de paneermeel in een kom.

6. Bestrooi de brasem met het paneermeelmengsel.

7. Bak de brasem in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de korst goudbruin is.

8. Serveer de brasem met een salade of aardappelpuree.

Brasem

Geef een reactie

Schuiven naar boven