Bouillabaisse is een klassieke Franse vissoep die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die een combinatie is van verschillende soorten vis, groenten en kruiden. In dit recept wordt gebruik gemaakt van een aantal traditionele ingrediënten, waaronder knoflook, wortelen, uien, tomaten, saffraan, tijm en basilicum. Deze ingrediënten worden gecombineerd met verschillende soorten vis, zoals kabeljauw, zeebaars, sint-jakobsschelpen en garnalen. De bouillabaisse wordt afgemaakt met een heerlijke saus van olijfolie, citroensap en knoflook.
Ingrediënten:
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 theelepels saffraan
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels basilicum
– 500 gram kabeljauw, in blokjes
– 500 gram zeebaars, in blokjes
– 500 gram sint-jakobsschelpen
– 500 gram garnalen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels knoflook, geperst
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook aan.
2. Voeg de wortels, tomaten, saffraan, tijm en basilicum toe en bak deze nog een paar minuten mee.
3. Voeg de vis, sint-jakobsschelpen en garnalen toe en laat deze 5 minuten meebakken.
4. Voeg vervolgens 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook.
5. Laat de bouillabaisse 10 minuten zachtjes koken.
6. Voeg als laatste de olijfolie, citroensap en knoflook toe en roer alles goed door elkaar.
7. Breng de bouillabaisse op smaak met zout en peper en serveer direct.