Bouillabaise

Bouillabaisse is een klassieke Franse vissoep die wordt gekenmerkt door een rijke, smaakvolle bouillon. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een speciale gelegenheid of een avondmaaltijd. Deze versie van bouillabaisse is gemaakt met een selectie van verse vissoorten, zoals kabeljauw, zeebaars, garnalen en mosselen, samen met aromatische groenten en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle soep die perfect is om te delen met familie en vrienden.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 stengels bleekselderij, fijngesneden

– 2 wortels, fijngesneden

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 theelepel saffraan

– 1 liter visbouillon

– 500 gram kabeljauw, in blokjes gesneden

– 500 gram zeebaars, in blokjes gesneden

– 500 gram garnalen

– 500 gram mosselen

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortel, tijm, oregano, basilicum, rozemarijn, zout en peper toe en bak de groenten gedurende 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

2. Voeg de visbouillon toe en breng het aan de kook. Voeg de kabeljauw, zeebaars, garnalen en mosselen toe en kook gedurende 5 minuten.

3. Voeg de tomaten en peterselie toe en kook nog eens 5 minuten.

4. Breng de bouillabaisse op smaak met zout en peper.

5. Serveer de bouillabaisse met vers brood en geniet van de heerlijke smaak.

Bouillabaise

Geef een reactie

Schuiven naar boven