Boterkoek

Boterkoek is een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een van de meest populaire gebakjes in Nederland en het is eenvoudig te maken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke boterkoek kunt maken met een knapperig korstje en een zachte, zoete vulling.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 250 gram boter
– 200 gram suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en vanille extract in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Vet een bakvorm in met boter en doe het deeg in de vorm.

4. Bak de boterkoek in de oven gedurende 30-35 minuten.

5. Laat de boterkoek afkoelen en serveer.

Boterkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven