Boterkoek rudolph

Boterkoek Rudolph is een heerlijke, zoete traktatie die perfect is voor de feestdagen. Deze boterkoek is gemaakt met een kruimelige bodem, een laag van zoete boter en een topping van rode en witte glazuur. Het is een leuke manier om de feestdagen te vieren en je gasten te verrassen. Hier volgt het recept voor Boterkoek Rudolph.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 kopje boter, op kamertemperatuur
– 1 kopje suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille-extract

Voor de topping:

– 1/2 kopje poedersuiker
– 1 eetlepel melk
– 1/2 theelepel rode voedselkleurstof
– 1/2 theelepel witte voedselkleurstof

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot het licht en luchtig is. Voeg de eieren en vanille-extract toe en klop tot het goed gemengd is.

4. Voeg het bloemmengsel toe aan de botermengsel en meng tot een deeg.

5. Vet een bakvorm in en druk het deeg in de vorm.

6. Bak de boterkoek gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen.

7. Meng de poedersuiker, melk en voedselkleurstoffen in een kom tot een glazuur.

8. Bestrijk de afgekoelde boterkoek met het glazuur en laat het hard worden.

9. Serveer de boterkoek Rudolph en geniet ervan!

Boterkoek rudolph

Geef een reactie

Schuiven naar boven