Bossche bollen

Bossche bollen zijn een heerlijk Nederlands gebak dat al sinds de 19e eeuw wordt gemaakt. Het is een luchtige, gevulde koek met een krokante buitenkant en een zachte, romige vulling. Deze heerlijke koeken zijn een favoriet bij veel Nederlanders en zijn een must-have voor elke feestelijke gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor het maken van deze heerlijke koeken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 2 eieren

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels vanille extract

– 2 eetlepels melk

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel kaneel

– 1/2 theelepel nootmuskaat

– 1/2 theelepel kardemom

– 1/2 theelepel kruidnagel

– 1/2 theelepel gember

– 1/2 theelepel citroensap

– 1/2 theelepel sinaasappelsap

– 1/2 theelepel amandelextract

– 1/2 theelepel rum

Vulling:

– 500 gram roomkaas

– 250 gram poedersuiker

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels amandelextract

– 2 eetlepels rum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder, vanille extract, melk, zout, kaneel, nootmuskaat, kardemom, kruidnagel, gember, citroensap, sinaasappelsap, amandelextract en rum in een kom.

3. Kneed het deeg tot een soepel deeg.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.

5. Steek met een rond uitsteker cirkels uit het deeg.

6. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom.

8. Vul de cirkels met de vulling.

9. Vouw de cirkels dubbel en druk de randen goed aan.

10. Bak de bossche bollen in de oven gedurende 20-25 minuten.

11. Laat de bossche bollen afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.

12. Geniet van de heerlijke bossche bollen!

Bossche bollen

Geef een reactie

Schuiven naar boven