Bossche bollen jan de groot

Bossche bollen zijn een heerlijk Nederlands gebak dat al sinds de 19e eeuw wordt gemaakt. Deze heerlijke gevulde koeken zijn een favoriet van veel Nederlanders. Jan de Groot is een beroemde bakker uit Den Bosch die deze koeken al meer dan 100 jaar maakt. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke Bossche bollen van Jan de Groot.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
+ 25 gram gist
+ 250 ml melk
+ 125 gram suiker
+ 125 gram boter
+ 2 eieren
+ 1 theelepel zout
+ 1 eetlepel vanille extract
+ 1 eetlepel kaneel
+ 200 gram rozijnen
+ 200 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg de gist toe. Roer goed door en laat het mengsel 10 minuten staan.

2. Voeg de bloem, suiker, boter, eieren, zout, vanille extract en kaneel toe aan het gistmengsel. Kneed het deeg goed door tot het een soepel deeg is.

3. Voeg de rozijnen en amandelschaafsel toe aan het deeg en kneed het deeg nogmaals goed door.

4. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en maak er 12 bollen van. Leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 30 minuten rusten.

5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de bollen in de oven gedurende 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn.

6. Laat de bollen afkoelen en bestrijk ze met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Bossche bollen jan de groot

Geef een reactie

Schuiven naar boven