Bossche bol

Bossche bollen zijn een heerlijk Nederlands gebak dat al sinds de 19e eeuw bestaat. Het is een luchtig, licht gebakken deegbol gevuld met een romige vulling van boter, suiker, melk en vanille. De bol wordt vervolgens gedrenkt in een laagje chocolade en versierd met poedersuiker. Hieronder volgt een recept voor het maken van deze heerlijke bossche bollen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 2 eieren

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel vanille extract

– 200 gram pure chocolade

– Poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder, melk en vanille extract in een kom tot een glad deeg.

3. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd er cirkels uit met een glas of een koekjessteker.

4. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten.

5. Laat de bollen afkoelen.

6. Smelt de chocolade au bain marie.

7. Dip de bollen in de gesmolten chocolade en laat ze afkoelen.

8. Bestrooi de bollen met poedersuiker.

9. Serveer de bossche bollen en geniet ervan!

Bossche bol

Geef een reactie

Schuiven naar boven