Borsjt

Borsjt is een traditionele Russische soep die wordt gemaakt met rode bieten, groenten en kruiden. Het is een heerlijke, voedzame soep die een grote variëteit aan smaken heeft. In dit recept maken we een klassieke borsjt met een twist. We gebruiken kip, aardappelen en kruiden om de smaak te versterken. Dit recept is een geweldige manier om een heerlijke maaltijd te maken die de hele familie zal genieten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 kippenbouten, in blokjes gesneden

– 2 aardappelen, in blokjes gesneden

– 2 rode bieten, in blokjes gesneden

– 2 laurierblaadjes

– 2 theelepels paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels vers gehakte peterselie

– 2 eetlepels vers gehakte dille

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

2. Voeg de kippenbouten, aardappelen, rode bieten, laurierblaadjes, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.

4. Voeg de peterselie en dille toe en laat nog een paar minuten koken.

5. Serveer de borsjt met een lepel yoghurt of crème fraîche en een stukje brood.

Borsjt

Geef een reactie

Schuiven naar boven