Borrelbrood

Borrelbrood is een heerlijk en makkelijk te maken snack dat perfect is voor een avondje borrelen. Het is een lekker en gezond alternatief voor chips en andere vette snacks. Met dit recept kun je een heerlijk borrelbrood maken dat je met je vrienden kunt delen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gedroogde gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels komijnzaad

– 2 eetlepels sesamzaad

– 2 eetlepels zonnebloempitten

– 2 eetlepels pompoenpitten

– 2 eetlepels gedroogde oregano

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de bloem, zout, suiker en gist in een kom en meng goed.

3. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

4. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg is.

5. Voeg de komijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en oregano toe en kneed het deeg nog een keer goed.

6. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er 8 bolletjes van.

7. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze lichtjes plat.

8. Bestrijk de bolletjes met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zout.

9. Bak het borrelbrood in de oven gedurende 20-25 minuten.

10. Laat het borrelbrood afkoelen en serveer het met je favoriete dipsaus.

Eet smakelijk!

Borrelbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven