Boontjes

Boontjes met knoflook en peterselie is een heerlijk, gezond en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een perfecte aanvulling op een maaltijd met vlees of vis, maar ook als bijgerecht of als hoofdgerecht met wat extra groenten. De knoflook en peterselie geven de boontjes een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram boontjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de boontjes toe. Kook de boontjes in ongeveer 5 minuten gaar.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur.

3. Voeg de gekookte boontjes toe aan de pan en bak ze nog 2 minuten mee.

4. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de boontjes met knoflook en peterselie direct.

Boontjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven