Bonensoep

Bonensoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een geweldige manier om een verscheidenheid aan groenten en kruiden te combineren om een smakelijke maaltijd te creëren. In dit recept maken we een heerlijke bonensoep met een mix van kruiden en groenten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in blokjes gesneden

– 1 stengel selderij, in blokjes gesneden

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 blikje kidneybonen, uitgelekt

– 1 blikje witte bonen, uitgelekt

– 2 laurierblaadjes

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 liter kippenbouillon

– 1/2 kopje vers gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel en selderij toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de ui glazig is.

2. Voeg de tomatenpuree, kidneybonen, witte bonen, laurierblaadjes, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer goed om te combineren.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de peterselie toe en kook nog 5 minuten.

5. Serveer de bonensoep met een stukje stokbrood. Geniet ervan!

Bonensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven