Bonenburger

Bonenburger is een heerlijke vegetarische optie voor een maaltijd. Het is een gezonde en smakelijke manier om je dagelijkse portie groenten te krijgen. Deze bonenburger is gemaakt met kikkererwten, uien, knoflook, kruiden en een ei om het geheel te binden. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte kikkererwten

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ei

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels paneermeel

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

– 2 eetlepels verse munt, fijngehakt

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze fijn.

3. Voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout, peper, olijfolie, bloem, paneermeel, peterselie, koriander, munt, citroensap en olijfolie toe en mix tot een glad mengsel.

4. Voeg het ei toe en mix nogmaals.

5. Maak met je handen 8 burgers van het mengsel.

6. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.

7. Serveer de bonenburger met salade, tomaat, augurk en een saus naar keuze.

Bonenburger

Geef een reactie

Schuiven naar boven