Bolus

Bolus is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. Bolus bestaat uit een deeg van bloem, suiker, boter, eieren en melk. Het deeg wordt vervolgens gevormd tot een bol en gebakken in de oven. Hieronder volgt een recept voor het maken van bolus.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 eieren
– 100 gram suiker
– 100 gram boter
– 250 ml melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, boter en eieren in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er bolletjes van.

5. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.

6. Haal de bolletjes uit de oven en laat ze afkoelen.

7. Serveer de bolletjes warm of koud met een lekkere jam of stroop.

Eet smakelijk!

Bolus

Geef een reactie

Schuiven naar boven