Bolognesesaus

Bolognesesaus is een klassieke Italiaanse saus die vaak wordt gebruikt om pasta te bedekken. Het is een saus die gemaakt wordt met gehakt, tomaten, uien, knoflook, wortelen, kruiden en andere ingrediënten. Het is een heerlijke saus die je kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Hieronder volgt een recept voor bolognesesaus.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, geraspt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook en wortels toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Laat de saus ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

5. Serveer de saus over de pasta. Eet smakelijk!

Bolognesesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven