Bolognesesaus origineel

Bolognesesaus is een klassieke Italiaanse saus die al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke saus die perfect is voor het serveren met pasta, maar ook geschikt is voor andere gerechten. In dit recept maken we een originele bolognesesaus met een twist. We gebruiken verse tomaten, kruiden en een paar speciale ingrediënten om de saus een extra smaak te geven. Met deze saus kun je een heerlijke maaltijd maken die je gasten zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram gehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peper
– 1 eetlepel Worcestersaus

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, suiker, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Laat de saus op laag vuur sudderen tot de saus dikker wordt. Roer af en toe.

5. Voeg de Worcestersaus toe en roer goed door.

6. Laat de saus nog een paar minuten sudderen en serveer dan met pasta of andere gerechten.

Bolognesesaus origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven