Bolognese

Bolognese is een klassieke Italiaanse saus die wordt gemaakt met gehakt, tomaten, wortelen, uien en kruiden. Het is een heerlijke saus die perfect is om te serveren met pasta of als basis voor andere gerechten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bolognese maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, geraspt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

2. Voeg het gehakt toe en bak het totdat het gaar is.

3. Voeg de wortel, tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm en paprikapoeder toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Breng de saus aan de kook en laat het op een laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Breng de saus op smaak met zout en peper.

6. Serveer de bolognese saus met pasta of gebruik het als basis voor andere gerechten.

Bolognese

Geef een reactie

Schuiven naar boven