Bolognese saus

Bolognese saus is een klassieke Italiaanse saus die vaak wordt geserveerd met pasta. Het is een saus die bestaat uit gehakt, tomaten, uien, wortelen, knoflook, wijn, kruiden en kruiden. Het is een heerlijke saus die je kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke bolognese saus.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 wortels, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 glas rode wijn
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, wortel en knoflook toe. Bak de groenten op een matig vuur tot ze zacht zijn.

2. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, rode wijn, oregano, basilicum, tijm en rozemarijn toe. Breng de saus aan de kook en laat het op een laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4. Breng de saus op smaak met zout en peper.

5. Serveer de saus met pasta of andere gerechten.

Bolognese saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven